راهنمایی جامع در مورد صفحات خطای 404 در وردپرس

صفحه 404 وردپرس

در این مقاله ما خطاهای 40‌4، شامل ماهیت و دلیل رخ دادنشان را معرفی خواهیم کرد، سپس دو شیوه برای رسیدگی به این خطاها و چند افزونه وردپرس را معرفی می‌کنیم که می‌تواند مفید باشد.محتوایی که شما در وبسایت خود قرار می‌دهید – چه بخشی از یک برگه باشد و چه یک نوشته- معمولا دائمی هستند. هرچند اگر مشکلی پیش بیاید (چه فنی باشد و چه از نوعی دیگر) قسمتی از محتوا ممکن است نمایش داده نشود. در عوض موجب خطای 404 میشود که خبر خوبی برای وبسایت شما و یا کاربران آن نمیباشد.
به طور خلاصه خطای 404 بیانگر این است که صفحه وب پیدا نشده است. هرچند بر خلاف سایر خطاها آنها معمولا بر روی صفحات اختصاصی نمایش داده میشوند؛ با یک صفحه خطای 404 شخصی‌سازی و بهینه سازی شده شما میتوانید بازدید کنندگان را به مسیر درست برگردانید.

صفحه خطای 404 وردپرس

خطاهای 404 چه هستند؟

همانطور که گفتیم خطای 404 یک کد پاسخ دهی بیانگر این است که با وجود اینکه کاربر قادر بوده است به سرورهای وبسایت متصل شود، صفحه مورد نظر پیدا نشده است. این اتفاق به چند دلیل رخ میدهد:

  • یک برگه یا نوشته حذف شده است
  • سرور در بارگیری صفحه دچار مشکل شده است
  • نشانی وب که منتهی به صفحه میشود نادرست است
  • نوشته یا برگه مورد نظر هرگز وجود نداشته است

بطور عادی خطای 404 میتواند ترافیک وبسایت را به طرز چشمگیری کاهش دهد. به همین دلیل پیدا و رفع کردن سریع این خطاها در وبسایت‌ها حیاتی است.هر چند باید در ابتدا نگاهی به دلیل استفاده ی صفحات 404 بیاندازیم.

 

مقدمه ای به صفحات خطای 404

خطای 404 به بازدیدکنندگان در مورد یک صفحه ی گم شده یا URL نادرست اطلاع میدهد. بیشتر وبسایت‌ها از صفحه پیشفرضی که بسته به مضمونشان تهیه شده است استفاده میکنند. صفحات خطای 404 میتوانند شخصی‌سازی شوند تا تجربه ی کاربر(UX) را بهبود ببخشد.
معمولا یک صفحه خطا مشکل را اطلاع داده و چندین گزینه مختلف را برای کاربر ارائه میدهد تا بین آنها انتخاب کند. برای مثال لینکی برای بازگشت به صفحه اصلی، مطالب مرتبط یا یک باکس جست و جو و…
یک صفحه ی خطای خوب باید چند مؤلفه ضروری مانند یک لینک، منوی راهبری و یک عذرخواهی یا توضیح مناسب و یک باکس جست و جو را شامل شود. برای مثال در تصویر زیر یک توضیح نامتعارف و یک دکمه  بازگشت به صفحه ی اصلی که به سادگی یافت میشود را انتخاب کرده است. این عمل باعث کاهش حس ناامیدی کاربر شده و در عین حال به کاربر اجازه ی بزگشت به سایت اصلی با کمترین تداخلی را میدهد.

خطای 404 در کلود سیگما

یک نمونه ی دیگر Repair Pal از صفحات خطای 404 با اجرای خوب را ارائه میدهد. آنها انتخاب کرده‌اند که به موضوع اصلی پایبند باشند-با حفظ منوی راهبری- درحالی که به کاربران یک راه برای تعامل فوری با صفحه را نیز فراهم آورده اند. برای مثال بازدید کننده میتواند بر روی دکمه ی تخمین زدن، یا حل مشکل ماشین کلیک کند.

نمونه صفحه خطای 404

همانطور که مشاهده می‌شود ساختن یک صفحه کاربردی برای کاهش اثرات خطای 404 راه مفیدی است؛ همچنین حرفه‌ای بودن وبسایت را با وجود رخ دادن یک خطا به تصویر می‌کشد.

 

چگونه خطای 404 را بر روی وردپرس پیدا و رفع کنید

خطاهای 404 ممکن است گاهی اوقات پیش بیایند اما رخ دادن مداوم آنها حاکی از وجود مشکلات جدی‌تر است. به عنوان مثال ممکن است سرور میزبان وب‌سایت مشکل داشته و یا پیوندهای یکتا (permalink) نادرست باشد.
خوشبختانه پیدا کردن این خطای های وردپرس امکان پذیر است. به علاوه زمانی که این معایب رفع شدند،میتوان آنچه را که یاد گرفتید به کار ببرید تا از رخ دادن این مشکل درآینده جلوگیری کنید.
گوگل آنالیتیکس(Google Analytics) برای ریشه کن کردن خطاهای 404 عالی هستند. درdashboard وبسایت به Customization > Custom رفته وبا استفاده از +New Custom Report یک گزارش جدید ایجاد کنید. سپس پارامتر ها را به صورت زیر وارد کنید:

تنظیمات گوگل آنالیتیکس برای خطای 404

گزارش را ذخیره و باز کنید. شما قادر خواهید بود ببینید که دقیقا کدام URLهای نادرست باعث خطای 404 میشوند. بدون توجه به بزرگی مشکل های وبسایتتان وررس باعث میشود به آسانی آنها را رفع کنید.

چگونه ارورهای 404 در وبسایتتان را موثرتر در دست بگیرید

حتی اگر نهایت تلاشتان را برای پرهیز از آنها به کاربگیرید، خطاهای 404 هر از گاهی رخ میدهند. با وجود این راه‌هایی برای کمتر کردن قطعی‌های آنها وجود دارد.با هم نگاهی به دو روش از آنها می‌اندازیم:

1. صفحه ی خطای 404 اختصاصی ایجاد کنید

صفحه خطای 404 اختصاصی

وردپرس به اندازه ی کافی برای ویرایش تمامی ویژگی های صفحات ارور 404 وبسایتتان انعطاف پذیر است. برای ایجاد یک صفحه ی 404 اختصاصی برای وبسایت شما دو گزینه در دست دارید، روش دستی یا استفاده از افزونه
پوسته‌های زیادی به طور پیشفرض شامل فایل 404.php  هستند. اگر این مورد مرتبط با پوسته شماست شما میتوانید فایل‌های خودتان را جایگزین کرده و پیامی را که اکنون درجای مخصوص خود است ویرایش کنید. اگرچه قبل از اینکه اینکار را انجام دهید، البته استفاده از چایلد تم (child theme)برای این کار ایده‌ی خوبی است. اینگونه شما نیازمند ایجاد کردن تغییرات دائمی بر روی پوسته اصلی (parent theme) نخواهید بود.
پس از درست کردن یک child theme به قسمت appearance (ظاهر)> editor(ویرایشگر) بروید404.php را در لیست فایل ها در سمت راست ویرایشگر باز کنید.

فایل 404.php در چایلدتم

از اینجا به دنبال خط بگردید <div class=”page content”> و به سادگی پیغام را بسته به نیاز خود تغییر دهید.(تغییرات خود را پس از اتمام کار ذخیره کنید.) اگر شما یک فایل404.php در پوسته فعلیتان ندارید میتوانید از طریق راهنمایی‌های یافت شده در Codex وردپرس برای خود بسازید. البته شما نیاز به یک نرم‌افزار مدیریت FTP مانند Filezilla هم دارید.
Filezillaرا باز کنید و اعتبار نامه (Credentials) وبسایتتان را وارد کنید تا به فهرست فایل‌های شما دسترسی یابد. بر روی Root Folder وبسایتتان دو بار کلیک کنید. (Public_html) و به wp-content>themes>[themename]>404.phpبروید. ما از قالب بیست سیزده استفاده میکنیم اما شما میتوانید از تم های دیگر یا قالب‌های مشابه نیز استفاده کنید. سپس بر روی فایل 404.php کلیک راست کرده و View/Editرا انتخاب کنید.

استفاده از فایلزیلا برای ساختن 404.php

فایل در قسمت ویرایش متن شما باز خواهد شد. کل کد داخل آن را انتخاب و کپی کنید. حالا به Filezilla بازگردید و باز هم به فهرست راهنمای تم(theme directory) بروید. تم فعلی وبسایت را انتخاب و کلیک راست کنید. Create new fileرا از پایین انتخاب کرده و نام آن را 404.php بگذارید.بر روی ok کلیک کرده وسپس روی404.php جدید کلیک راست کنید. View /Edit را در پایین انتخاب کرده و کدی را که پیشتر کپی کرده بودید را paste کنید. البته شما میتوانید محتویات آن را بسته به نیاز خود تغییر دهید. پس از آنکه فایل را ذخیره کردید کار شما تمام شده است!

ساختن فایل جدد از طریق فایلزیلا

شما همچنین قادر هستید از پلاگین‌های وردپرس مانند 404page یا Custom 404 Pro برای رسیدن به همان مقصود استفاده کنید. زمانی که افزونه نصب شد به شما اجازه جایگزین کردن صفحه 404 پیش فرض قالب خودتان و یا ساختن صفحه  جدید در صورتی که تم شما فاقد آن باشد داده خواهد شد. این روش اگر درمورد تنظیمات ساختار هسته وردپرس محتاط باشید،مناسب خواهد بود.

2. یک ریدایرکت خودکار به یک صفحه مفید را ایجاد کنید

یک راهکار دیگر برای صفحه خطای 404 این است که مستقیما بازدید کننده را به صفحه دیگری هدایت کرد. روش ساده  ریدایرکت صفحه راهکاری برای فرستادن ترافیک سایت از یک صفحه(مانند صفحه خطای 404) به یک صفحه ی دیگر است. اینکار به چند دلیل گزینه خوبی است، به عنوان مثال اگر شما URL یک صفحه یا مطلب را تغییر داده‌اید، یا یک محتوای قدیمی را حذف کرده‌اید میتوانید بازدیدکننده را به صفحه جدیدی هدایت نمائید. خبر خوب این است که افزونه های بیشماری برای redirectکردن وجود دانرد از جمله Redirection و Safe Redirect Manager

نتیجه گیری

خطاهای 404 نیازمند یک پاسخ سریع و حرفه‌ای جهت جلوگیری از اثرگذاری منفی بر روی ترافیک سایت هستند، خوشبختانه وردپرس مدیریت خطاهای 404 و هدایت مجدد (redirect) کردن بازدیدکنندگان را بسیار ساده کرده است.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *