همه چیز در مورد دیتابیس وردپرس

تمام آنچه باید در مورد دیتابیس وردپرس بدانیم

دیتابیس وردپرس مکانی است که تمام اطلاعات ضروری وبسایت در آنجا ذخیره شده است نه فقط اطلاعات پایه‌ای مانند اسامی کاربری و رمزهای عبور، بلکه نوشته‌ها، برگه‌ها و دیدگاه‌ها و حتی پوسته وبسایت و تنظیمات پیکربندی (Configuration Test) نیز در اینجا قرار دارند. ادر این مقاله نگاهی به اینکه چرا و چگونه باید بانک اطلاعاتی وردپرس را مدیریت کنیم می انداریم.

چرا وردپرس به یک دیتابیس نیاز دارد؟

بیایید ابتدا نگاهی کنیم به اینکه بانک اطلاعاتی چیست. همانطور که قبلا به طور خلاصه اشاره شد، دیتابیس میتواند یک گزینه نجات‌بخش جهت ذخیره و بازگردانی اطلاعات ارزشمند باشد.

دیتابیس مجموعه‌ای ساختار یافته از اطلاعات سازمان یافته است. در رشته ی IT، سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی (DBMS) به یک نرم افزار که با کاربر و اطلاعات در تعامل است و قادر به ذخیره و بازیابی اطلاعات است اشاره می‌کند. تقریبا همانند ذخیره کردن عکس و ویدیو در درایو کامپیوتر و یا استفاده از جای کارت‌های تجاری اگر به نگهداری سنتی کارت علاقه دارید. داشتن یک بانک اطلاعاتی شخصی برای دسترسی به این اطلاعات بسیار مفید است.

آشنایی با phpmyadmin

چندین روش برای استفاده کردن از دیتا بیس و دسترسی به آن وجود دارد. وردپرس از MySQL برای سیستم مدیریت بانک اطلاعاتی‌اش استفاده میکند. MySQL نرم افزاری متن باز بوده و مسئول مدیریت مؤلفه‌های یک دیتابیس وردپرس از جمله، اطلاعات کاربر، فراتر از کاربرها، نوشته‌ها، دیدگاهها و امثال این است که ما اندکی بعد آن را بررسی میکنیم.
وردپرس از PHP ، با استفاده از SQL (SQL query) درون نشانه گذاری‌های PHP، به عنوان زبان دستوری برای CRUD (مخفف ساختن، خواندن، به روز رسانی، و حذف کردن) کردن اطلاعات از بانک اطلاعاتی MySQL استفاده میکند. دیتابیس بخشی ضروری از وردپرس است. در واقع ستونی است که تمام اطلاعات مرکزی را ذخیره میکند.

دیتابیس اطمینان حاصل می‌کند که صفحات سایت به طور کامل اجرا شده، بهینه سازی کامل روی صفحات سایت و کمک به تهیه بکاپ و پشتبان از سایت انجام می‌دهد.

سوال بعدی این است که بانک اطلاعاتی در کجا ذخیره شده است؟

میزبان بانک اطلاعاتی چیست؟

بانک اطلاعاتی وردپرس توسط یک میزبان مرتب می‌شود و سپس آن را در یک سرور MySQL قرار میدهد. به میزبان بانک اطلاعاتی به چشم یک خانه واقعی که شما با یک آدرس مشخص (Hostname) به آنجا بروید نگاه کنید. شما میتونید اطلاعاتی را از اتاق‌ها (اسامی دیتابیس) بازگردانی کنید. البته شما برای انجام این کار به مجوز نیاز دارید. به همین دلیل است که قبل از ورود به خانه نیاز به نام کاربری و رمزعبور  دارید.
برای بیشتر قسمت‌ها میتوانید از لوکال هاست (Localhost) برای اتصال وردپرس به بانک اطلاعاتی خود استفاده کنید.

جدول بانک اطلاعاتی چیست؟

در بانک اطلاعاتی، اطلاعات شما به صورت جدول هایی ذخیره شده است. هر جدول از تعدادی داده  منحصر به فرد تشکیل شده و به صورت چند ردیف نمایش داده میشود. همچنین هر ردیف شامل قسمت‌های دیگری از اطلاعات و پارامتر ها میباشد. به صورت پیش فرض، وردپرس بطور خودکار این جدول‌ها را هنگامی که برای اولین بار وبسایت را می‌سازید تنظیم میکند. نسخه 4.4 وردپرس جدول‌های اطلاعات مرکزی پیش رو را میسازد:

  1. wp commentmeta – هر دیدگاه اطلاعات منحصر به فردی به نام متادیتا(Metadata) دارد که در این قسمت در دسترس است.
  2. wp comments – تمامی دیدگاه‌هادر وردپرس در این جدول قابل دسترسی هستند.
  3. wp links – این قسمت اطلاعات مربوط به لینک‌های وارد شده به قسمت لینکهای وردپرس را دارا است.
  4. wp options – این قسمت دارای اطلاعاتی است که وردپرس برای ذخیره کردن اولویت‌ها و تنطیمات پیکربندی(Configuration Settings) از آنها استفاده میکند.
  5. wp postmeta – هر پست دارای اطلاعات منحصر به فردی به نام متادیتا (Metadata) است که در این قسمت قابل دسترسی میباشد.
  6. wp posts – در وردپرس نوشته‌ها مقاله‌هایی هستند که برای افزایش محبوبیت بلاگ از آنها استفاده میکنید. این قسمت اطلاعات این بخش را ذخیره میکند. صفحات و منوهای راهبردی نیز در اینجا ذخیره میشوند.
  7. wp termmeta – هر شرایط و قوانین شامل اطلاعات منحصر به فردی به نام متادیتا (Metadata) است که در این قسمت قابل دسترسی میباشد.
  8. wp terms – دسته بندی های نوشته‌ها و لینک‌ها در اینجا ذخیره شده اند.
  9. wp term relationships – نوشته‌ها با دسته بندی‌ها و برچسب‌ها (tags) با wp_termsر مرتبط هستند و این ارتباط در اینجا نگهداری میشوند.
  10. wp term taxonomy – این جدول طبقه بندی (دسته بندی، لینک یا تگ) برای ورودی های جدول wp_terms را وصف میکند.
  11. wp usermeta – هر کاربر دارای اطلاعات منحصر به فردی به نام متادیتا(Metadata) است که در این قسمت قابل دسترسی میباشد.
  12. wp users – لیست کاربران در اینجا نگهداری میشود.

بر اساس پیش فرض شما نمیتدانید جداول مرکزی وردپرس را حذف کنید، ولی به محتوای شما اضافه میشود. برای یافتن اطلاعات بیشتر به شما پیشنهاد میدهیم که (اینجا) را مطالعه کنید.

Sql Query چیست؟

SQL مخفف Structured Query Language است؛ که زبان برنامه ریزی مورد استفاده برای مدیریت دیتابیس میباشد. یک درخواستSQL برای CRUD کردن اطلاعات در سرور دیتابیس را query میگویند. وردپرس از کوئری‌های MySQL برای ذخیره سازی و بازگردانی اطلاعات و راه اندازی آنها در صفحات وب استفاده میکند.
اگر میخواهید صفحات وب خود را بهینه سازی کنید،کوئری میتواند مفید باشد. به عنوان مثال برای برداشتن نظرهای هرزنامه واسپم که باعث حجیم شدن بانک اطلاعیتان و کند شدن صفحات وب شما میشود یک query به سرعت می‌توان آن‌ها را حذف کند. برای اینکار از دستور زیر استفاده کنید:

 

DELETE FROM wp_comments WHERE wp_comments.comment_approved = 'spam';

همچنین شما می‌توانید از یک کوئری برای پاک کردن یک نوشته ناخواسته، به ویژه نوشته‌های قدیمی‌تر استفاده کنید، برای اینکار query زیر را به کار ببرید:

DELETE * FROM `wp_posts`<br> WHERE `post_type` = 'post'<br> AND DATEDIFF(NOW(), `post_date`) > 30

شما میتوانید عدد “30” را به هر تاریخی که میخواهید نوشته‌ها پاک شوند تغییر دهید. در این مثال، نوشته‌های قدیمی‌تر از 30 روز را حذف می‌کند.
شما همیشه میتوانید به صورت دستی نوشته‌های اسپم(هرزنامه‌ای) و قدیمی را از رابط و محیط وردپرس پاک کنید اما کوئری‌ها باعث میشوند به معنای واقعی سایت را بر روی انگشتتان بپرخانید!
-نکته مهم: به یاد داشته باشید قبل از هر تغییری در دیتابیس، از اطلاعات موجود یک پشتیبانی تهیه کنید!

چگونه دیتابیس وردپرس را مدیریت کنیم؟

با phpMyAdmin بانک اطلاعاتی وردپرس یا ترجیحا سرور MySQL خود را مدیریت کنید. این یک برنامه ی متن‌باز بر پایه وب با محیط کاربری راحت است.

آشنایی با phpmyadmin

همانطور که میبینید، اینها اطلاعات هسته‌ای ایجاد شده توسط وردپرس هستند. من بر روی صفحات وب خود تغییرات قابل توجهی ایجاد نکرده‌ام، برای همین جدول‌های بیشتری اضافه نشده است. هرچند باید به یاد داشته باشید هر بار که در وردپرس تغییر ایجاد میکنید این جداول اضافه و انباشه میشوند. برای همین است که شما باید به خوبی آن را مدیریت کنید.

بیاید یک مدیریت ساده با گرفتن یک پشتیبانی و بک آپ اجرا کنیم. بر روی تب Export  کلیک کرده و گزینه ی مناسب را انتخاب نمائید.

اکسپورت دیتابیس در phpmyadmin

این دستورالعمل فایل های SQL را در کامپیورتان دانلود میکند

شما همچنین میتوانید برای مدیریت بانک اطلاعاتی وردپرس خود از افزونه‌ها هم استفاده کنید.

نتیجه گیری

دیتابیس و وردپرس مانند دو بال پرنده هستند که در کنار هم کار میکنند تا به شما اطمینان دهد که صفحات وب شما به همان خوبی که باید کار میکند و تمام اطلاعاتش به خوبی مدیریت میشود.
وقت جمع بندی است. ما مزایای داشتن بانک اطلاعاتی برای ذخیره سازی و بازگردانی اطلاعات را توضیح داده‌ایم، همچنین یاد گرفتیم چگونه از کوئری‌ها برای آسان‌تر کردن کار در مدیریت دیتابیس استفاده کنیمو در نهایت میدانیم که چگونه مدیریت مقدماتی دیتابیس وردپرس را با phpMyAdmin اجرا کنیم.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
1 (1 رای)

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *